توسعه کسب و کار برای هر موقعیت شغلی ضروری است، چه بخشی از استارتاپهای کوچک باشید و چه جزئی از یک شرکت بزرگ. اگر دوست دارید برای کسب و کارتان، اهداف مثمر ثمر داشته باشید، شاید برایتان سوال باشد که باید از کجا شروع کنید؟ در ادامه 15 نکته برای توسعه کسب و کار توصیه شده است. این 15 نکتهی طلایی، نکاتی هستند که هر صاحب کسب و کاری برای موفقیت بیشتر باید به آنها عمل کند.
1. اهداف رشد را سالانه تعریف کنید و ماهانه آنها را بررسی کنید.
اگر ندانید هدفتان چیست، رسیدن به آن خیلی سخت خواهد شد. بنابراین از اهدافتان مطمئن شوید و هدفهای تجاری جدیدی را مشخص کنید. البته این اهداف باید قابل دستیابی هم باشند اما حواس جمع باشید که باید این اهداف را طولانی مدت تعیین کنید. سپس روی استراتژی خود کار کنید تا بتوانید به هدفهای تعیین شده عمل کنید.
2. به هر یک از بخشهای بازار کسب و کار خودنگاه کنید.
آیا احتمال رشد یا عدم رشد برای کاری که قرار است انجام دهید وجود دارد؟ ابتکار یا مقررات جدید دولتیای وجود دارد که تأثیر مثبت یا منفی بر ارائه خدمات شما داشته باشد؟ آیا با منابع و موقعیت بازاری که در حال حاضر در دست دارید، میتوانید قدمهای درستی بردارید؟
3. درک کنید که چرا مشتریان از شما خرید میکنند.
تحقیقات راجع به سلایق مشتری، نکته بسیار کلیدی است. اگر این موضوع را به خوبی متوجه شوید، به درک نحوهی ارائه کسب و کارتان برای مشتریان جدید در هر دو شیوه تبلیغات برونگرا و درونگرا خواهید رسید.
4. انواع راههایی که مشتریان از طریق آن کسب اطلاعات میکنند را بررسی کنید.
این راههای ارتباطی، ممکن است به صورت آنلاین (نظیر شبکههای اجتماعی، وبلاگ) یا آفلاین (بروشور و مجلات) باشد. بعد از انتخاب راههای ارتباطی، برنامهای بریزید تا در جایی که آنها بیشتر هستند، حضور داشته باشید و کسب و کارتان را معرفی کنید.
5. بودجه مورد نیاز جهت بازاریابی کسب و کار خود را شناسایی کنید.
اگر ندانید هزینههای مختلفی که باید برای برنامههای آتی خود، متحمل شوید چقدر است، چگونه میتوانید اطلاع داشته باشید که برای هر بخش کسب و کارتان چقدر باید بودجه کنار بگذارید و چگونه اهدافتان را ارزیابی کنید؟
6. خودتان چه کاری میتوانید انجام دهید و به چه مهارتهای تخصصی نیاز دارید؟
هزینهی فرصت از دسته رفته را جدی بگیرید. به خصوص اگر زمان، منابع، مهارت یا دانش کافی در زمینهی خاصی که فکر میکنید ندارید. از نیروی ماهر کمک بگیرید. بنابراین، تصمیم بگیرید که چه کارهایی را میتوانید خودتان انجام دهید و چه کارهایی ضرورت دارد که به افراد متخصص سپرده شود.
7. برنامهریزی کنید.
همهی کسب و کارها، چه کوچک و چه بزرگ، برای رسیدن به اهدافشان نیازمند ترسیم یک برنامهریزی دقیق و منظم دارند تا تمامی افراد مجموعه بتوانند بر مبنای آن برنامه، وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده و به سوی موفقیت گام بردارند.
8. برای هر روش بازاریابی، هدفی بگذارید.
به عنوان مثال، اگر مقدار فروشتان برای یک محصول یا خدماتی خاص پایین است، ممکن است لازم باشد از بازاریابی ایمیلی یا حتی تبلیغات وسیع برای دستیابی به مخاطبان هدف، استفاده کنید.
9. در صورت لزوم، مشاوره تخصصی دریافت کنید.
هیچ مدیر تجاری همه چیز را نمیداند، بنابراین از هر گونه حمایتی که میشود کمک بگیرید، استفاده کنید. برای این منظور میتوانید با خواندن مقالات، کتابهای مختلف یا مشاور ه از یک متخصص در حوزه بازاریابی، یا یک شرکت حرفه ای برای استراتژی خود هدف تعیین کنید. حتی میتوانید با برخی از حمایتهای دولتی در حوزه خود، کارتان را جلو ببرید.
10. به عنوان یک متخصص و یک فرد پیشرو در رشته خود شناخته شوید.
این موضوع مربوط به دانش و حوزه تخصصی شماست. بیش از 1000 مقاله، نکته، پادکست و وبلاگ در حوزههای مختلف وجود دارد. سایت شما هم باید یک مرجع کامل از موضوعات مختلف باشد؛ تا این استراتژی به نوبهی خود رتبهبندی وب سایت شما را در گوگل بالا ببرد و از این طریق، به یک پایگاه معتبر تبدیل شوید.
11. در گفتگوهای پیرامون حوزه تخصصی خود شرکت کنید.
تعداد زیادی پلتفرم برای گفتوگو در لینکدین، توییتر و سایر شبکههای اجتماعی وجود دارد. خوب است همیشه قابل دسترس باشید و به عنوان کسی که به کاربرانش کمک میکند و خدمات میرساند، شناخته شوید. زمان خود را عاقلانه مدیریت کنید و بحثهایی را انتخاب کنید که مهارتهای شما را به افرادی که ممکن است خدماتتان را بخواهند یا توصیه کنند، نشان دهید.
12. روی وب سایت خود فعالیت کنید.
صرفا داشتن یک وب سایت کافی نیست. بسیاری از وب سایتها چندین سال پیش طراحی شدهاند و در حال حاضر با سلیقهی مخاطب سازگار نیستند. آگاهی مخاطبان نسبت به وب سایتها در حال بروزرسانی است و روز به روز انتظار آنها نسبت به ظاهر یک وبسایت و رابط کاربری آن بالا میرود. پس بهتر است این سوال را از خود بپرسید که با گذر زمان آیا وبسایت شما هنوز هم مورد پسند کاربران قرار میگیرد؟و بعد از تغییر و بروزرسانی وبسایت خود یا طراحی وبسایت جدید با یک برنامهریزی دقیق و منظم بر روی آن فعالیت کنید تا اطمینان مخاطب را نسبت به برند خود افزایش دهید.
13. قبل از اینکه دیر شود سوار قطار رسانههای اجتماعی شوید.
رسانههای اجتماعی یک تغییر اساسی در نحوهی برقراری ارتباط اجتماعی و تجاری در دنیای جدید به وجود آوردهاند. شما باید در این عرصه، حضور فعالی داشته باشید وگرنه از فهرست نهایی جستجو و فهرست نهایی تامینکنندگان خدمات یا کالا ناپدید خواهید شد.
14. مشاور باشید نه فروشنده.
هیچ خریداری دوست ندارد محصول تنها به او فروخته شود. تکنیکهای قدیمی فروش مدتهاست که از بین رفتهاند. امروزه باید آماده باشید مشاورهی خوبی برای خرید به مشتری ارائه دهید، حتی اگر به معنای عدم فروش محصول شما باشد. مشاوره و توصیه ارزش بلندمدت بیشتری نسبت به سود فروش کوتاه مدت دارد، زمانی که فروش ممکن است مد نظر مشتری نباشد، این خدمات مشاوره است که گرهگشای نهایی است و منجر به خرید میشود.
15. به محتوا فکر کنید نه تبلیغات.
محتوا چیزی است که مشتریان را به وب سایت شما جذب میکند، آنها را در صفحاتتان نگهمیدارد و تشویق میکند تا شما را دنبال کنند و اطلاعات شما را به اشتراک بگذارند، شما را به بقیه پیشنهاد دهند و مطالبی را که تولید میکنید بخوانند. بنابراین، کمتر روی پیامهای فروش و بیشتر روی انتقال دانش مفید، تمرکز کنید.
مونه مسیر لازم را برای توسعه کسب و کارتان فراهم میکند!
برای توسعه کسب و کار خود حتماً این 15 مولفه اصلی را در نظر بگیرید و سعی کنید برای نیل به موفقیت، هر کدام را طی یک استراتژی منسجم پیادهسازی کنید. مونه در کنار شما ایستاده تا با ارائهی یک استراتژی کارآمد و مفید، مسیر توسعه را برایتان هموارتر کند. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه آژانس مارکتینگ مونه بودید از شما تشکر میکنیم.