تبلیغات کلیکی یا به اختصار PPC، یکی از قدرتمندترین ابزارهای تبلیغاتی در دنیای امروز است. این روش تبلیغاتی به کسبوکارها کمک میکند تا مخاطبان خود را پیدا کنند، ترافیک سایتشان را افزایش دهند و در نهایت فروش بیشتری داشته باشند.
این نوع تبلیغات در واقع شکلی از بازاریابی آنلاین است که در آن تبلیغکنندگان به ازای هر مرتبهای که کاربر روی یکی از تبلیغات کلیک میکند، مبلغی را پرداخت میکنند. در این مقاله این روش تبلیغات، اهمیت آن و همچنین بهترین استراتژی استفاده از آن را توضیح میدهیم. پس همراهمان بمانید.
تفاوت بین تبلیغات کلیکی، بازاریابی موتورهای جستجو و سئو
گاهی این سه اصطلاح بهجای یکدیگر به اشتباه استفاده میشوند اما تفاوتهایی بین آنها وجود دارد.
- بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM، اصطلاحی کلی است که تبلیغات کلیکی را در بر میگیرد اما فقط به این شکل از تبلیغ محدود نمیشود. بازاریابی موتورهای جستجو در حقیقت شامل فعالیتهایی است که به بهبود دسترسی به سایت خاصی در موتور جستجو کمک میکنند.
- بهینهسازی موتور جستجو یا همان سئو نیز روشی برای بهینهسازی محتوا و ساختار سایت است تا آن را طوری بهینه کنند که بیشتر در معرض دید موتورهای جستجو قرار گیرد. این کار با تحقیق و استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، بهینهسازی دادههای متا، ایجاد محتوای باکیفیت و کسب لینک از دیگر سایتها میسر میشود.
- اما تبلیغات کلیکی، نوعی تبلیغ آنلاین هستند که شامل تبلیغ در موتورهای جستجو و کانالهای دیگر مانند تبلیغات ویدیویی (یوتویب) و تبلیغات تصویری (اینستاگرام) میشوند.
تبلیغات کلیکی چطور عمل میکند؟
تبلیغات PPC بر اساس این اصل عمل میکنند که تبلیغکنندگان کلمات کلیدی یا عبارات خاصی را هدف قرار میدهند تا تبلیغاتشان در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود. هنگامی که کاربر آن کلمات یا عبارات کلیدی را جستجو میکند، تبلیغ در صفحه نتایج موتور جستجو یا سرپ نشان داده میشود. سپس تبلیغکننده بهازای هر کلیک روی تبلیغ باید مبلغی را پرداخت کند.
موتورهای جستجو برای تعیین ترتیب و نوع نمایش تبلیغ، الگوریتمهای پیچیدهای دارند. در این الگوریتم عواملی مانند مبلغ پیشنهادی تبلیغکننده، ارتباط آگهی با کلمه کلیدی و کیفیت آگهی اهمیت دارند. این شکل از تبلیغات را در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام نیز میبینیم.
اهمیت تبلیغات کلیکی
اهمیت تبلیغات کلیکی هدایت ترافیک هدفمند، ارائه نتایج قابلاندازهگیری و افزایش درآمد است. PPC به کسبوکارها کمک میکند تا تبلیغات خود را بر اساس جمعیتشناسی، علایق و رفتار جستجو به مخاطبان خاصشان نمایش دهند. آنها با انجام این نوع از تبلیغات به مشتریان بالقوهای دسترسی دارند که محصولات یا خدمات مرتبط را جستجو میکنند.
همچنین تبلیغات کلیکی به کسبوکارها کمک میکند تا عملکرد تبلیغاتیشان را بهصورت لحظهای ردیابی کنند. این تجزیهوتحلیلها شامل دادههای مربوط به کلیکها، نمایشها، تبدیلها و میزان بازگشت سرمایه (ROI) میشود.
در این روش تبلیغکنندگان تنها زمانی مبلغی پرداخت میکنند که کاربر روی تبلیغ آنها کلیک کند. بنابراین چنین تبلیغاتی مقرونبهصرفه هستند و کسبوکارها میتوانند با مدیریت بودجه تبلیغاتی خود، در مدت کوتاهتری به سود زیادی برسند.
PPC برخلاف بعضی دیگر از استراتژیهای بازاریابی، نتیجه فوری دارد. تبلیغکنندگان میتوانند بهسرعت کمپینهای تبلیغاتی خود را راهاندازی کرده و پس از آن، تقریبا بلافاصله ترافیک و تبدیل سرنخهای فروش به مشتری را بررسی کنند.
تبلیغات کلیکی باعث افزایش آگاهی کاربران از برند شما میشود و بهخصوص برای مشاغل جدید یا کسانی که میخواهند حضور گستردهتری در فضای آنلاین داشته باشند، مفید است.
پلتفرمهای PPC مخاطبان را بر اساس مکان، نوع دستگاه، شاخصههای جمعیتشناسی و همچنین کلمات کلیدی دستهبندی میکنند و تبلیغاتشان را به افرادی نشان میدهند که به احتمال زیاد، به آن تبلیغ علاقهمند هستند. بههمین دلیل بسیاری از مخاطبها روی تبلیغ کلیک میکنند و بازدهی تبلیغات، بالا خواهد بود.
بهترین استراتژی برای تبلیغات کلیکی
اگر میخواهید از تبلیغات خود بهترین نتیجه را بگیرید، باید به موارد زیر دقت کنید:
1. تحقیق کامل کلمات کلیدی
برای شناسایی کلمات کلیدی مرتبط و با عملکرد خوب و همسو با اهداف تجاریتان، تحقیقات جامعی انجام دهید. از ابزارهای کلیدواژه و تجزیه و تحلیل برای درک حجم جستجو، رقابت و هدف کاربر استفاده کنید.
2. آگهی جذاب
آگهی تبلیغاتی جذاب و مرتبطی بسازید که توجه مخاطب را به خود جلب کند، ارزشهای پیشنهادی را به اشتراک بگذارد و کال تو اکشن (call to action) یا دعوت به اقدام داشته باشد.
3. بهینهسازی صفحه لندینگ
حتما بهصورت اختصاصی صفحه لندینگ خود را طراحی کنید تا مخاطب پس از کلیککردن روی تبلیغتان، سردرگم نشود. این فرایند شامل همراستایی محتوا با پیامهای تبلیغاتی و بهینهسازی زمان بارگذاری صفحه فرود میشود.
4. افزونههای تبلیغات
از افزونههای تبلیغاتی (مانند لینکهای سایت، پیامهای تبلیغاتی، قطعات ساختاریافته و موارد دیگر) برای افزایش بازدید و عملکرد تبلیغات خود استفاده کنید. افزونههای تبلیغاتی اطلاعات بیشتری را ارائه میدهند و نرخ کلیک را بهبود میبخشند.
5. مدیریت بودجه
بودجه خود را به بهترین شکل مدیریت کنید. این کار شامل تنظیم پیشنهادها بر اساس عملکرد کلمه کلیدی، هدفگذاری دستگاه مصرفی مخاطب، مکان، زمان روز و سایر عوامل مرتبط برای به حداکثر رساندن بازگشت سرمایه میشود.
6. تست عناصر تبلیغاتی
عناصر تبلیغاتی خود از جمله سرتیتر، توضیحات و تصاویر را بهطور منظم تست کنید تا بتوانید با شناخت بهتر مخاطبان، تبلیغاتی طراحی کنید که علاوهبر جذب تعداد بیشتر افراد، آنها را به مشتریانی وفادار تبدیل کنند.
7. بازاریابی مجدد
کمپینهای بازاریابی مجدد را برای هدف قراردادن کاربرانی اجرا کنید که قبلا با سایتتان تعامل داشتهاند. این کار به شما امکان میدهد تا مشتریان بالقوه را دوباره جذب کنید و وفاداری آنها را افزایش دهید.
8. بهینهسازی امتیاز کیفیت
با افزایش ارتباط آگهی، نرخ کلیک و تجربه صفحه لندینگ، بر بهبود امتیاز کیفیت تمرکز کنید. امتیازهای بالاتر منجر به کاهش هزینهها و تبلیغات بهتر میشوند.
9. نظارت مستمر و بهینهسازی
بهطور منظم بر عملکرد کمپین نظارت کنید و بهینهسازیهای مبتنی بر داده را انجام دهید که شامل هدفگذاری کلمات کلیدی، زمانبندی تبلیغات، تخصیص بودجه و سایر پارامترها برای بهبود اثربخشی کلی کمپین میشود.
سخن نهایی
سایتها به روشهای مختلف میتوانند ترافیک خود را افزایش دهند که یکی از آنها تبلیغات پولی از نوع کلیکی است. رایجترین شکل تبلیغات کلیکی از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل ادز است که در آن تبلیغکننده پیشنهادهایی برای کلمه کلیدی میدهد و وقتی کاربران آن کلمه را جستجو کنند، تبلیغ او در صفحه نتایج موتور جستجو نشان داده میشوند. برای این نوع تبلیغات بهتر است از یک آژانس ارائهدهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید که دانش لازم در این زمینه را دارد.