تاثیرگذارترین روش بازاریابی چیست؟

بازاریابی

بازاریابی

امروزه مصرف‌کنندگان برای خرید از محصولات یک برند، در مورد آن تحقیق می‌کنند. این امر اهمیت بازاریابی را نشان می‌دهد چراکه ما علاوه بر ارائه‌ی محصول باکیفیت، باید در تبلیغات و استراتژی خود، اعتماد مشتری را جلب کنیم. یکی از راه‌های تأثیرگذار برای موفقیت در بازاریابی، هدف‌گیری احساس مشتری است.

چرا احساسات در بازاریابی اهمیت دارند؟

« این محصول برای شما مناسب است» به نظر شما بعد از این جمله چند درصد احتمال دارد که یک نفر جذب محصول شود؟ در جهانی که پر از محصولات متنوع، است. اگر برای ترغیب مشتری از جمله‌ای فاقد احساس مثل این استفاده کنیم، شکست قطعی است. به هر میزان که احساسات را تحت‌تأثیر قرار دهیم، موفق‌تر خواهیم بود. احساساتی مثل شادی، ترس و هیجان، محرک بخشی از مغز هستند که تصمیمات را قبل از منطق پردازش می‌کند. یعنی قبل از اینکه به‌صورت منطقی فکر کنیم، خوشحال و هیجان‌زده می‌شویم یا می‌ترسیم. در نتیجه با بهره‌گیری از این ویژگی، می‌توانیم پیش از آنکه مخاطب ارزیابی محصول ما را آغاز کند، احساساتش را تحریک کنیم تا با پذیرش راحت‌تر از منطقه‌ی امن خود خارج گردد.

تحت‌تأثیر قراردادن احساسات چه تأثیری در بازاریابی دارد؟

اگر بازاریابی ما به‌گونه‌ای طراحی شود که دارای یک داستان و روایت خاطره‌انگیز باشد، مشتری به یاد لحظاتی که درگذشته سپری کرده می‌افتد. هر میزان که این خاطره شیرین باشد، حس خوبی در مورد برند پیدا می‌کند. به طور ناخودآگاه انگار کسب‌وکار ما به‌اندازه‌ی این خاطره در ذهن او پیشینه داشته و ارزشمند است.

احساسات همان‌طور که گفته شد موجب خارج‌شدنِ مخاطب از منطقه‌ی امن می‌شوند. یعنی بدون اینکه حالت تدافعی بگیرد، آماده‌ی پذیرش است. این رویکرد با احساسات مثبت تأثیرگذارتر خواهد بود. مثلاً کمپین‌هایی که مخاطب بلافاصله حس خوبی از برند دریافت می‌کند، موفق‌تر هستند. زیرا مشتریان در زمان کوتاهی جذب محصول می‌شوند و این امر در بازاریابی بسیار اهمیت دارد و بسیار سخت به دست می‌آید. این روش برای محصولی که مشابه آن توسط رقیب تولید شده، فوق‌العاده است. و دلیل آن انی است که محصول ما در ذهن آن‌ها با احساسات مثبت همراه است.

این نوع بازاریابی فراتر از خرید است. اگر کسی با دیدن محتوایی با آن همذات‌پنداری کند، دیگر به چشم تبلیغ به آن نگاه نمی‌کند. بلکه از تمام توان خود برای بازنشر در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند و برای حس شادی یا غمی که از تبلیغ دریافت کرده احترام قائل است. این اتفاق، برند ما را تبدیل به برند محبوب او می‌کند.

 برندهای موفق در به‌کارگیری احساسات بازاریابی

برند تویوتا به زیبایی به موضوعی احساسی پرداخته است. یکی از نمونه‌های موفق این بازاریابی که بیننده بدون اینکه مستقیم به برند توجه کند، ارتباط مؤثری برای جذب می‌گیرد. پیام قدرتمند این تبلیغ که در مسیر زندگی یک شناگر معلول به‌نمایش‌درآمده، تا مدت‌ها ذهن را به خود مشغول می‌کند. مخاطب با دیدن این محتوا نظر مثبتی در مورد تویوتا پیدا می‌کند و به اهداف و چشم‌اندازهای آن اعتماد می‌کند.

https://www.youtube.com/watch?v=fqWG5_7nwyk

برند «Pantene» در یکی از تبلیغات خود عنوان می‌کند که «چرا زنان بیش از حد عذرخواهی می‌کنند؟» موضوعی اجتماعی که برای مخاطب هدف مهم است.

پس از چند دقیقه، سناریو ویدئو تکرار می‌شود. ولی زنان به‌جای استفاده از واژه‌ی «متأسفم»، از کلمات و زبان بدن قوی‌تری استفاده می‌کنند و حاوی این پیام است که اصلاً نیازی به تأسف خوردن در چنین موقعیت‌هایی نیست. بهتر است به‌جای متأسف بودن، قوی‌تر باشیم.

https://www.youtube.com/watch?v=TcGKxLJ4ZGI

«به بهترین خود تبدیل شوید»، پیام تبلیغ نایکی با عنوان «دختران از چه چیزی ساخته شده‌اند» است که بیننده را ترغیب می‌کند تا علاقه‌اش را دنبال کند. هر انسانی می‌تواند به چیزی که در ذهن خود دارد تبدیل شود و هیچ محدودیتی وجود ندارد. این تبلیغ الهام‌بخش و انگیزشی است و با درگیرکردن احساسات در ذهن می‌ماند.

https://www.youtube.com/watch?v=Y_iCIISngdI

چگونه از بازاریابی احساسی در کسب‌وکار خود استفاده کنیم؟

اولین گام برای این روش بازاریابی شناخت مخاطب است. که حاصل از تحقیقات بازار می‌باشد و نشان می‌دهد:

که ترس‌ها، خواسته‌ها و آرزوهای مخاطب ما چیست و چگونه می‌توان بااحتیاط در این حیطه ورود کرد؟

همچنین در تحقیقات بازار می‌توان اقداماتی که رقبا در این حوزه انجام داده‌اند را رصد کرد تا با بررسی نکات مثبت و منفی، میزان خطا را کاهش دهیم.

حالا برای تدوین پیام خود به سراغ یک ایده‌ی الهام‌بخش می‌رویم. مثلاً دستاوردهای یک شخصیت شناخته شده را طوری نشان می‌دهیم که بیننده رسیدن به آن‌ها را دور از ذهن نداند. مثل کمپین‌هایی که در آن یک ورزشکار حضور دارد و پیام غلبه بر مشکلات را منتقل می‌کند.

گاهی اوقات آرزوهای کوچک و ساده می‌توانند تأثیری فراتر از انتظار داشته باشند. پیام‌هایی مثل آرامش و شادی که یک خانواده را دور هم جمع می‌کند. حس خوبی که منتقل می‌شود نتیجه‌ی مناسبی در فروش محصولات دارد. پیام به‌گونه‌ای طراحی شده که برداشت می‌شود وجود محصول ما باعث ایجاد این حس خوب شده است.

مکان‌ها یا اتفاقاتی که خاطره یا احساسات مختلف را برای مخاطب هدف، برانگیخته می‌کنند نیز یک گزینه‌ی مناسب هستند. مناسبت‌هایی که معنای خاصی دارند یا مکان‌هایی که همیشه یادآور یک حس خاص هستند، می‌توانند پیام ما را در ذهن‌ها ماندگار کنند.

بازاریابی احساسی یا عاطفی نیاز به رسانه‌هایی دارد که پیام را تاحدامکان رنگ‌آمیزی و جذاب کند، مثل: ویدئو، پادکست، بیلبورد، رسانه‌های اجتماعی و حتی بسته‌بندی محصول.

در آژانس کسب‌وکار مونه، برای تمام کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، استراتژی‌ بازاریابی همسو با اهدافشان طراحی می‌شود. بازاریابی زمانی ارزشمند است که تصویر درستی از شما به مخاطب ارائه گردد و مونه تلاش می‌کند تا این اتفاق به بهترین نحو ممکن بیفتد.

 خدمات بازاریابی مونه شامل تحقیقات بازار، تدوین استراتژی، بازاریابی دیجیتال، مدیریت تبلیغات، طراحی و اجرای کمپین‌های تبلیغاتی، بازاریابی محتوا و بهینه‌سازی موتورهای جستجو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *